(846)360411



info@dpjc.lt

2024-03-29

Drauge kuriame gėrį vaikams! Skirkite 1,2 % paramą DPJC!

Dieninė šeimų stovykla „Klaipėda – šeimų sostinė“

Stovyklauti galima ne tik vasarą, bet ir rudenį! DPJC š. m. rugsėjo 18-24 d. Klaipėdos m. šeimas sukvietė į aktyvią dieninę stovyklą – “Klaipėda – šeimų sostinė“. Stovykloje dalyvavo virš 20 įvairaus amžiaus miestiečių.

Stovyklos metu kasdien vyko vis kitos pramogos – užsiėmimai: Klaipėdos geležinkelio darbuotojas Egidijus papasakojo apie geležinkelio svarbą ir kaip viskas vyksta geležinkelio teritorijoje. Įdomiausia buvo patiems viską “paliesti”  ir išbandyti – pasėdėti už traukinio vairo, pamatyti visus garažus, pavaikščioti geležinkelio bėgiais ir pan.

P. Domšaičio galerijos muziejininkė Vaidė visus užbūrė pasakodama apie šventes  nuo Afrikos iki Lietuvos. Stovyklautojai ne tik turėjo galimybę apsirengti spalvingais rūbais, bet ir šoko afrikiečių šokius, grojo įvairiais instrumentais, kūrė darbelius.

Laikrodžių muziejuje vyko tikra žaidimų karštinė! Išmoko ir išbandė daugybę žaidimų, kurie tuo pačiu mokino pamąstyti, žaisti drauge. Smagu, kai gali išmokti naujų žaidimų ne tik telefone ar kompiuteryje.

Dramos teatre gidė atskleidė visas paslaptis – nuvedė į užkulisius, scenas, kuriose įprastai lankosi tik teatro aktoriai. Išties gražu ir įspūdinga. Turbūt ne veltui Klaipėdos Dramos teatras
“išmaniausias” visoje Lietuvoje.

Ar žinote kiek laiptelių yra Marijos Taikos Karalienės bažnyčios bokšte?? Mes jau žinome – 244. Tiek laiptelių įveikus atsivėrė įspūdingas vaizdas – visas miestas kaip ant delno. Stovyklos dalyviams buvo smagu ieškoti kur jų namai, mokyklos. Ačiū sesei Jūrai už ekskursiją.

Karinėje baterijoje “Memel Nord” praleidome itin aktyvią dieną – žaidėme, džiaugėmės saulėtu oru ir žinoma, džiaugėmės bendryste su baterijos šeimininku Timūru. Pietūs taip pat visus nudžiugino – picos prisivalgė kiek širdis geidė ir kiek skrandukai talpino.

Ačiū visiems dalyvavusiems. Pažadame, kad stovyklausime ir žiemą, pavasarį, visą vasarą.

Džiugu, kad gera žinia sklinda greit, ir jau registruojamasi į ateityje organizuojamas stovyklas.
Skleiskite ir Jūs šią žinią, kad kuo daugiau šeimų sužinotų apie šį projektą ir dalyvautų organizuojamuose mokymuose, stovyklose, šventėse ir renginiuose.

Stovykla finansuota iš ES struktūrinių fondų, projekto „Kompleksinės paslaugos šeimai Klaipėdos mieste“ lėšų.