(846)360411



info@dpjc.lt

2024-03-29

Drauge kuriame gėrį vaikams! Skirkite 1,2 % paramą DPJC!

Nemokama edukacinių-pažintinių renginių savaitė šeimoms Klaipėdos mieste

2019 m. vasario 18-24 dienomis vyko edukacinių-pažintinių renginių savaitė šeimoms. Šias veiklas organizuojame ne pirmą kartą, todėl sulaukiame vis didesnio klaipėdiečių susidomėjimo.

Šį kartą klaipėdiečių šeimos turėjo galimybę apsilankyti Klaipėdos priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje, kurioje šeimos buvo supažindintos, kaip elgtis gaisro metu ir kaip išvengti tokių nelaimių. Geranoriškai nusiteikę ugniagesiai supažindino su naudojama technika ir darbo smulkmenomis.

Taip pat apsilankėme „Laikrodžių muziejuje“, ten susupažinome ir išmokome pasidaryti
įviariausių laikrodžių namų sąlygomis.

Kita aplankyta vieta – „Prano Domšaičio galerija“. Išklausėme labai įdomių istorijų apie popierių ir jo atsiradimą. Užsiėmimo metu ir patys išmokome pasigaminti kvepiantį popierių ir jį nuspalvinti įvairiomis žolelėmis ir prieskoniais.

Ketvirtą edukacinės-pažintinės savaitės dieną lankėmės „Pilies muziejuje“, kuriame prisiminėme
Klaipėdos krašto istoriją.

Savaitės bėgyje turėjome galimybę pasisvečiuoti  šv. Brunono Kverfurtiečio parapijoje, kurioje mus priėmė filmo peržiūrai.

Šeštadienį visi susirinkome, I. Kanto bibliotekos vaikų centre „Ruoniukas“, šeimų viktorinoje, kurioje šeimos varžėsi atlikdamos įvairiausias užduotis.

Savaitę užbaigėme apsilankymu  „Lietuvos Jūrų muziejuje“, kuriame gidė mums papasakojo daug įdomybių apie muziejaus eksponatus ir jo gyventojus.

Labai džiaugiamės, kad savaitę leidote kartu su mumis ir tikimės susitikti dar ne kartą!
Iki kitų susitikimų!

Užimtumo specialistės Jolanta Rojūtė ir Gabrielė Poškutė